Granola


Granola is een mengsel van onder andere granen, zaden, pitten en gedroogd fruit dat vaak met yoghurt wordt gegeten. Het wordt in dezelfde ontbijtfamilie geplaatst als muesli. Granola onderscheidt zich van de rest van zijn ontbijtfamilie doordat het geroosterd wordt met onder andere olie en honing.



Doordat granola geroosterd wordt is het gezonder dan zijn broertje muesli. Muesli bevat vaak toch veel onnodige suikers. Zelf eet ik granola vaak met yoghurt of kwark als nagerecht. Maar je kunt dit ook eten tijdens het ontbijt. Omdat ik wil afvallen ben ik er erg blij mee dat het zo weinig suikers bevat.

Recept;
250 gram haver vlokken
75 gram pecannoten
75 gram hazelnoten
75 gram walnoten
75 gram zonnebloem pitten
75 gram pompoenpitten
125 ml honing
3 et zonnebloem olie
1 tl kaneel

Eventueel naar smaak;
50 gram cranberry
50 gram pure chocolade

Bereiding;
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Kneus de grote noten, zoals walnoten, hazelnoten en pecannoten.
- Mix daarna alle ingrediĆ«nten in een kom.
- Stort het vervolgens op een bakplaat bekleed met de bakpapier.
- Bak de granola vervolgens af in 20 minuten.
- Schep de granola om en doe de oven uit.
- Laat de granola nog 20 minuten rusten in de oven.
- Laat het daarna afkoelen op het aanrecht.

Granola kun je zeker 2 weken goed houden in een afgesloten pot. Maar zo lang blijft het hier nooit in de pot.