Frambozentaart

Frambozentaart

Dit is een frambozen taart, waarmee je je familie en vrienden graag wilt verrassen. Deze taart is een lust voor het oog en een genot voor je mond. Een frisse taart die op een kwarktaart lijkt, maar toch net iets anders is.

Dit komt door de toevoeging van banketbakkersroom. Hierdoor wordt de taart romiger van smaak. De taart is ook goed met andere vruchten te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan perziken, abrikozen, kersen, aardbeien of wellicht ananas. Een taart die mooi past bij een verjaardag of een dessert.



Recept voor de frambozen taart

Ingrediënten
  • 200 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • Half ei
  • 250 gram banketbakkersroom
  • 250 gram kwark
  • 250 gram slagroom
  • 125 gram (diepvries) frambozen
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 zakje klop fix
  • 25 gram basterd suiker
  • 50 gram frambozen jam.

Benodigdheden
  • Een voorverwarmde oven op 180 graden
  • Drie kommen
  • Steelpan
  • Twee pannenlikkers
  • Spuitzak
  • Handmixer
  • (Bloemen)springvorm 22 cm


Bereiding
  • Meng de bloem, koude boter, suiker en een ½ ei tot een geheel en laat het 15 minuten rusten in de koeling.
  • Boter de springvorm in, rol het deeg uit en bekleed hier de springvorm mee.
  • Stort vervolgens de banketbakkersroom in de met deeg beklede springvorm en bak het geheel in 45 minuten gaar.
  • Laat daarna het gebak in de springvorm afkoelen.
  • Week de drie blaadjes gelatine in koud water.
  • Klop de slagroom stijf met de basterd suiker en de klop fix.
  • Verwarm de hele frambozen in een steelpan en los de gelatine erin op.
  • Meng de kwark, frambozen en slagroom.
  • Stort het mengsel in de afgekoelde vorm en laat dit 2 uur opstijven.
  • Week één gelatine blaadje in koud water en verwarm de frambozenjam in een steelpan.
  • Los één gelatine blaadje op in de verwarmde jam en strijk dit dit mengsel uit over de taart.
  • Verwijder de ring van de springvorm en versier de taart met slagroom, verse frambozen en eventueel wat chocolade decoratie.