dinsdag 2 mei 2017

Bokkenpoten

Bokkenpoten

Bokkenpoten zijn luxe koeken die vaak alleen verkrijgbaar zijn bij de betere banketbakkers.

De bokkenpoot bestaat uit twee amandel meringues die op elkaar geplakt zijn met een vanille crème. Vervolgens wordt de bokkenpoot in gesmolten pure chocola gedoopt.

In tegenstelling tot de knapperige buitenkant, is de binnenkant van het amandel meringues koekje zacht. De chocolade hoort mooi glanzend te zijn en als je er in bijt moet je het horen knappen.






In de supermarkt tref je vaak harde meringues achtige koeken aan, met een zeer stevige botercrème. Verse bokkenpoten zijn dan ook een wereld van verschil met de bokkenpoten die je in de supermarkt koopt. 

Door de toevoeging van de banketbakkers room in de vanille crème krijg je een smeuïgere crème dan alleen een botercrème. Het zelfde geld voor het koekje, alleen merengue is veel schuimachtigere dan wanneer je er ook nog amandelmeel in toevoegt.


Recept:
Biscuit
-
200 g eiwit                                                            
- 225 g suiker
- 1 snufje zout
- 175 g amandelpoeder
- 75 g poedersuiker
- 40 g bloem                                                            
- 3 el geschaafde amandelen

Banketbakkersroom
- 1  vanillestokje
- 250 ml melk
- 50 g suiker
- 2  eidooiers
- 1 el bloem

Botercrème
- 250 g zachte boter
- 60 g poedersuiker
- 250 g banketbakkersroom
GarnerenGesmolten chocolade                                                            

Extra nodig
- bakplaat
- bakpapier
- spuitzak
-
spuitmondje

Naast de originele bokkenpoten zijn er nog andere variaties mogelijk, de bokkenrondo en de bokkenbonbon.

"Bokkenrondo"
De bokkenrondo bestaat uit twee ronde amandel meringues, gevuld met de vanille crème en wordt voor de helft in de gesmolten pure chocolade gedoopt. "Bokkenbonbon"
Voor bij een high tea is de bokkenbonbon geschikt, een amandel meringue met een toef vanille crème die bedekt wordt met gesmolten pure chocolade.