Eten vanaf de bakplaat

Iedereen heeft het tegenwoordig druk en wil zo snel mogelijk de avondmaaltijd op tafel hebben staan. Dit is mogelijk als je het de avond ervoor al 'voorgekookt' hebt. Maar, we willen ook graag de vitamine behouden en niet dagelijks een vette hap naar binnen werken. 

Het is mogelijk en je hebt er zelf niet veel tijd voor nodig. Je kunt het zelfs op 2 manieren doen.


Gezonde voeding, waarbij de vitamine niet verloren gaan!




Op de bakplaat leg je eerst aluminium folie met daarop bakpapier. Bakpapier zorgt ervoor dat je na afloop geen vastgebakken eten hebt en aluminiumfolie beschermt je bakplaat en je hoeft de bakplaat niet af te wassen.

Nu kun je gaan kiezen wat je wilt gaan eten. Gekruide aardappelen? Of juist niet? Bloemkool? Broccoli? Zelf neem ik vaak overal een beetje van. Dat staat erg leuk en van de kleuren wordt je erg vrolijk. Aan tafel kan iedereen dan kiezen waar ze zin in hebben.

Manier 1,
Ga naar de winkel en koop je verse groentes en aardappelen al voorgesneden. Eenmaal thuis, knip je de zakken open en legt het op de bakplaat. Je schuift de bakplaat in de oven en je hebt tijd voor jezelf.

Voordeel, nog sneller klaar met de bereiding van je maaltijd.
Nadeel, voorgesneden groentes en aardappelen zijn wat duurder

Manier 2,
De andere manier is dat je zelf groentes snijd en aardappelen schilt. Eventueel kun je hier ook nog lekkere kruiden over heen doen.

Voordeel, goedkoper.
Nadeel, het kost je wat meer tijd.


Als je klaar bent met alles op de bakplaat leggen dan schuif je alles de oven in welke je voorverwarmt hebt op 180 graden. Na ongeveer 30 minuten zijn de groentes en aardappelen klaar. Wanneer je er ook nog vlees, vis of kip bij legt kan het wat langer duren

Eet smakelijk!