Pastasaus


Er zijn zeer veel verschillende soorten sauzen voor de pasta, maar dit is toch wel mijn favoriet. Eerder kocht ik een pakje met “Italiaanse kruidenmix”, maar de vraag kwam steeds vaker, dit moet je toch ook zelf kunnen maken?  


Op internet ben ik toen recepten gaan zoeken en gaan vergelijken. Op veel websites lieten ze het blikje tomaten puree achterwege, echter bleek mijn saus dan te dun, waardoor ik de saus lang moest inkoken. Ik heb toen toch maar een keer de tomaten puree erbij geprobeerd en daar was mijn saus.

Als je de saus niet pureert kun je hem prima eten bij een schnitzel bijvoorbeeld. Maar als je hem nog even door de blender of keuken machine haalt dan krijg je zo’n mooie gladde saus! De saus is trouwens prima in te vriezen!


Nou ik hou jullie niet langer op, hierbij het recept!

Recept voor Pastasaus
Ingrediënten
  • 3 paprika’s
  • 6 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 bouillonblokje
  • Paar tasjes basilicum
  • Blikje tomaten puree

Bereiding

  •  Snij de knoflook, ui, paprika en tomaten in stukjes en doe dit in een pan.



  • Voeg de basilicum en het bouillonblokje toe en laat dit 20 tot 30 minuten op zacht vuur pruttelen.
  • Soms laat ik de saus zo en dan doe ik de tomatenpuree er zo door.
  • Maar je kan de saus ook even pureren in de blender of keukenmachine.


  • Voeg daarna de tomatenpuree toe en je hebt een fantastische pasta saus.