Chocolade cake

Er zijn vele soorten recepten met chocolade cake. Sommige proeven erg zwaar en naar een paar hapjes ben je dan ook al vol. Ik ben lang aan het proberen geweest en met deze cake krijg je niet het volle gevoel. Deze cake is lekker luchtig van smaak en smaakt heerlijk naar chocolade.



Recept,
200 gram bloem
8 gram bak poeder
100 gram suiker
100 gram donkere basterd suiker
200 gram roomboter
100 gram pure chocolade
4 eieren
Snufje zout
20 gram cacao

Bereiding,
  • Smelt de boter in een pan en laat deze weer afkoelen, het mag niet stevig meer worden.
  • Meng de bloem, bakpoeder, donkere basterd suiker, het snufje zout en de cacao met elkaar.
  • Klop de eieren luchtig met de suiker.
  • Meng het bloem mengsel met de luchtig geklopte eieren.
  • Voeg de afgekoelde boter toe aan het beslag.
  • Als laatste kun je naar wens nog stukjes chocolade aan de cake toe voegen.
  • Giet het beslag in een bakvorm of bakpan
Bak de chocolade cake gaar op 170 graden in 60 minuten.



Je kunt hierna nog kiezen om te vullen. Dit kun je doen met een frisse lemon curd of een sinaasappeljam. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het geheel nog zoeter te maken en er chocolade crème op te spuiten en af te werken met slagroom.