Hartige banketstaaf

Ieder jaar maak ik voor Sinterklaas avond een hartige banketstaaf. Zo ook dit jaar en ik dacht dat het wel leuk zou zijn om het recept met jullie te delen.





Ingrediƫnten;
- Gehakt, 500 gr.
- Speklapjeskruiden, 1 tl.
- Gehaktkruiden, 1tl.
- Knoflook, ½tl.
- Provinciaalse kruiden, 2tl.
- Volkoren beschuit, 2 st.
- Ei, 1.
- Bladerdeeg, 2 verse verpakkingen.
- Sesamzaadjes.

Recept;
- Bovenstaande ingrediƫnten(zonder de bladerdeeg en sesamzaadjes) meng je door elkaar heen en maak je een lange rol van.
- Rol het bladerdeeg uit en druk de 2 delen goed vast
- Leg de rol van gehakt op je bladerdeeg en rol het geheel op.
- Schuif vervolgens de hele rol op een bakplaat en leg hem neer zoals jij wilt, in ons geval werd het een S van Sint. Maar je kunt er ook een hart van maken of andere letter.
- Afbakken, 30 minuten op 200 graden.