woensdag 15 mei 2019

Kweekkas


Er zijn vele verschillende tuinkassen te koop. Je hebt kleine kassen en grote. De één van hout en de ander van metaal. Je hebt ze van glas en van plastic. Voor op het balkon, maar ook voor een grote tuin. Heb jij al een tuinkas in je tuin?Hieronder vind je een aantal soorten tuinkassen. Wil je het eerst een proberen en er niet te veel geld aan uitgeven, kun je eerst voor een goedkoper model welke goed is voor een paar jaar. Wil je het direct serieus aanpakken en adviseer ik om een beton vloer te storten en voor een grotere kas te gaan.

Ook hierin heb je diverse modellen, met polycarbonaat platen en tuindersglas. Wanneer je voor polycarbonaat platen kiest dan heb je een zeer goed geïsoleerde kas. Zelf heb ik tuindersglas en dit bevalt mij prima. 

Tuinkas 1,
Deze handige kas is ideaal voor het kweken van planten in je moestuin. Kweek/zaai je eigen groenten, kruiden en fruit.

Afmeting; 186 x 120 x 190 cm 


Met een eigen broeikas kun je door de hogere warmte en luchtvochtigheid succesvol tomatenplanten telen. Daarnaast bied de tuinkas een perfecte bescherming tegen diverse weersinvloeden zoals wind, regen en hagel. Dit frame is gemaakt van gepoedercoat staal, de folie is duurzaam en slijtvast.Tuinkas 2,

Deze stabiele aluminium tuinkas biedt voldoende plaats voor het kweken van kruiden, groente en fruit. Door het eigen broeikaseffect bereik je heel goede resultaten met de kweek.

Afmeting; 250 x 185 x 195 cm


De tuinkas zal je planten beschermen tegen de diverse weersinvloeden die wij kennen binnen Nederland. Tevens zal deze tuinkas je planten beschermen tegen vogels. Door het dakvenster kun je je kas ook voorzien van tocht/wind voor verkoeling op zeer warme dagen.Tuinkas 3,

Deze tuinkas doet zijn naam, Popular, eer aan. Wereldwijd wordt van hobbyist tot gevorderde kweker met veel plezier gebruik gemaakt van dit type tuinkas. Deze kas bied veel waar voor zijn geld.

Afmeting; 257 x 193 x 195 cmDit model is voorzien van een groene couting en er is gebruik gemaakt van een aluminium frame. De tuinkas wordt afgedicht met 4 mm dubbelwandig polycarbonaat plaatwerk. Dit is een kunstof afdichting wat gefilterd licht doorlaat, hierdoor zullen planten niet verbranden.